Millor època per viatjar a Cuba mes a mes

El següent article ajuda a saber el millor i el pitjor de Cuba segons el mes de l’any, no té res a veure, viatjar a Cuba a l’agost o viatjar al gener com comprovareu més a baix, t’ho escric amb molt de detall perquè no t’equivoquis.

El meu nom és Luis Alarcón i dirigeixo viatges d’autor a Cuba organitzats per l’agència Descobrir Tours www.venadescubrir.es , viatges exclusius per a grups petits.
També sóc blogger, travel designer i dirigeixo el major canal de vídeos en youtube sobre Cuba.

 Si vols viatjar pel teu compte, també pots recolzar-te en aquest article que vaig fer sobre les millors cases de lloguer de Cuba en les quals he estat.

http://www.viajarcuba.org/casas-de-alquiler-y-apartamentos-en-cuba/

Un altre dels meus articles més vistos és “els consells per viatjar a Cuba” . Noto la gent molt marejada amb això i crec que us puc ajudar amb aquest article sencillet que va al gra. A més us explico com crec que ha de començar un viatge a Cuba…. en l’aeroport amb un taxi d’època.

 http://www.viajarcuba.org/consejos-para-viajar-a-cuba-como-turista/

Aprofito per deixar-vos el meu vídeo documental sobre Cuba amb més de 3 milions de visites perquè us inspireu . Si teniu la intenció de veure’l, apugeu el volum i poseu-lo en HD, crec que us animarà a viatjar, sens dubte , i si us interessa viatjar amb nosaltres,  clickant ACÍ teniu els nostres PROPERS VIATGES

 

Millor època per viatjar a Cuba mes a mes

VIATJAR A CUBA AL GENER – VIATGES A CUBA AL GENER

És important saber que enfosquiex sobre les 7 de la tarda, que és un mes en el qual pot fer fred algun dia i sobretot saber que és un mes en que es recull el tabac, cosa que viatjar a Viñales en aquestes dates és altament recomanable, encara que allò ideal per veure el tabac en tota la seva esplendor és al Febrer o Març.

-Festivitat d’Any Nou i Reis: al contrari que en altres països, no hi ha una gran tradició nadalenca a Cuba, per la qual cosa no notareu cap ambient fora del normal. Tot i això podeu veure algunes llums de Nadal i any a any sembla que agafa força l’esperit nadalenc. En el camp (Viñales principalment ) se sol cremar un ninot la nit de cap d’any i es menja porc rostit que es cuina durant tot el dia.

-Festival Nacional de Música de cambra: sol ser l’última setmana de Gener i se celebra a l’Havana, és un esdeveniment ideal per tots aquells que vulguin viatjar a Cuba al gener i els agradi la música clàssica.

 -Peregrinació de Sant Llàtzer: Els dies 15, 16 i sobretot el 17 de Gener, al poble del Rincón, situat a 20 Km de l’Havana, se celebra la peregrinació en honor a Sant Llatzer (Babaluayé), un acte religiós i de pelegrinatge impressionant per veure.

VIATJAR A CUBA AL FEBRER – VIATGES A CUBA AL FEBRER – VIÑALES I CAYO LEVISA

Durant el mes de Febrer continua la recollida del tabac , ideal per passejar per Viñales i els seus camps i per fer una escapada a Cayo Levisa des de Viñales (37 cuc tot el dia , vaixell moderi inclosos) , a més se celebren en l’Havana dos esdeveniments importants:

 

Viajes a Cuba y visitas al valle de viñales durante la recolección del tabaco

Recogida de Tabaco en Viñales

Festival de l’Havà: el qual té lloc a l’Havana l’última setmana de Febrer, per a més informació www.habanos.com

Fira Internacional del llibre: durant la primera quinzena de Febrer a l’Havana, distribuïda en diferents llocs de la ciutat.

VIATJAR A CUBA AL MARÇ – VIATGES A CUBA AL MARÇ

Últim mes per gaudir del verd en els camps tabaquers de Cuba, la temperatura comença a ser molt estiuenca i comença la calor del Carib, segueix sent ideal per combinar Viñales, els passetjos a cavall o trekkings i l’excursió a Cayo Levisa o Cayo Jutia (aquest últim més senzill i amb menys instal·lacions)

Festival Nacional de Trios: durant la primera setmana de Març (cada dos anys) a Guantánamo.

 Festa del Tambor i la percussió: durant la primera setmana de Març a l’Havana

Biennal de dansa del Carib: cada dos anys a la ciutat de l’Havana.

 VIATJAR A CUBA A l’abril – VIATGES A CUBA A l’abril

A l’abril podem gaudir d’una Havana multicolor, ja que té lloc l’esdeveniment “Havana vella–Ciutat en moviment”. Podreu gaudir de múltiples espectacles de carrer, dansa, teatre i pintura, tot als carrers amb encant de l’Havana Vella.

 A la fi d’Abril comencen les pluges que solen ser més fortes al maig.

Setmana Santa en Cuba: depenent de les dates en les quals caigui la Setmana Santa podreu gaudir de les processons de Divendres Sant en Trinidad.

Carnestoltes de Viñales: les dates no són fixes i en 2013 es van retardar per la mort d’Hugo Chávez, per la qual cosa és millor preguntar una vegada allí, les dates poden canviar, però l’alegria i el bon ambient és alguna cosa que no canvia any rere any

En Gibara podeu gaudir del festival de Cinema Pobre,  aquest poblet proper a Holguín, s’omple d’artistes, directors, actors i aficionats al cinema. Tot un espectacle.

https://www.facebook.com/10mofestivalcinepobre/info

 VIATJAR A CUBA AL MAIG – VIATGES A CUBA AL MAIG

No et pots perdre les desfilades de l’1 de Maig. T’aconsello aixecar-te a les 5 del matí per arribar a temps, a les 9 o 10 ja tot ha acabat i pots agafar un cocotaxi des de la plaça de la revolució a la teva casa o hotel i descansar… No t’ho perdis i no t’oblidis la càmera, és tota una experiència política.

A Cuba es diu que aquest és el mes de les pluges, així que aneu preparats amb un pla B.

També és temporada baixa pel que estareu rodejats de menys turistes i tot serà més econòmic i més negociable.

El mes de Maig destaca pels Romiatges de Maig, en Holguín durant la primera setmana d’aquest mes.

 

VIATJAR A CUBA AL JUNY

En aquest mes ja no hi ha dubte, la calor està garantida, les pluges solen ser abundants sobretot a la zona de Viñales.

Camagüey i el seu teatre al maig: si calgués posar el cartell de ciutat cultural de Cuba, sens dubte, després de l’Havana, Camagüey és el lloc, teatre, cinema, poesia, pintura, tot un desplegament que es repeteix cada dos anys en la primera setmana del mes de Juny.

Matances i el festival Atenes Rock: durant la primera setmana de Juny

 VIATJAR A CUBA AL JULIOL – CARNESTOLTES DE SANTIAGO DE CUBA – HOTELS AMB MOLTS CUBANS

Des del 2012 aproximadament els cubans van cada vegada mes als hotels així que pot ser que et trobis els Hotels de Varadero a la meitat de la seva capacitat, però la gran majoria dels seus clients seran cubans, un símbol clar de la nova Cuba. A l’agost t’aviso que estaran totalment plens de cubans .

Al juliol ja es respira no solament l’estiu, sinó també les vacances, els dies solen ser calorosos (els mes calorosos de l’any) i això fa que a les tardes normalment hi hagi alguna tempesta produïda per la calor del matí. Però, més enllà del temps Juliol, és el mes del 26 de Juliol que es commemora l’atac a la Caserna Montcada de Santiago de Cuba. També hi ha els carnestoltes més populars de tota l’illa, que són aquesta setmana, del 21 al 27 de Juliol encara que els dies més importants són 25 i 26.

És altament recomanable reservar amb molt temps perquè l’hostalatge és molt complicat en aquestes dates.

  

Viajar a Cuba y no perderse los Carnavales

Carnavales en Cuba

Fira d’Art en la Rampa: la rampa, és l’últim tram del carrer 23 a l’Havana i és ací on durant tot el mes de Juliol hi ha una fira d’artesania, llibres, música, roba i sobretot concerts i poesia. Està oberta tots els dies i la seva popularitat fa que estigui plena de cubans durant tot el dia.

 VIATJAR A CUBA A l’agost – CARNESTOLTES DE L’Havana – HOTELS PLENS DE CUBANS

Agost és el mes de les vacances a Cuba, tot el poble cubà està al carrer, a la platja, en els restaurants, és on pots sentir a la gent amb millor humor i ganes de divertir-se en el seu mes de vacances.

Els Hotels de Cuba estan plens de cubans, són grans pel buffet etc.. així que si vols relacionar-te amb el poble cubà, també ho podràs fer als hotels, en el 2015 ja el 80 % dels hostes als hotels de Varadero eren cubans i cubanes (aproximadament)

Carnestoltes a l’Havana: són menys espectaculars que els carnestoltes de Santiago de Cuba, però tenen la seva gràcia, solen tenir lloc del 8 al 12 d’Agost, però les dates varien any a any i és impossible consultar-ho en internet (almenys jo mai ho trobo).

En aquest vídeo veuràs els últims assajos abans de començar el carnestoltes a l’Havana

https://www.youtube.com/watch?v=udxsdrz3q8a

Podeu trobar-vos assajos al carrer i els podeu gaudir i fotografiar.

Els carnestoltes recorren el malecon des de l’Hotel Nacional fins al carrer 19 aproximadament, el meu consell és que estigueu a la zona inicial al costat de l’Hotel Nacional, tot és més tranquil i veureu els preparatius. No aneu a la zona abarrotada a altes hores de la nit, és massa dens l’ambient.

Platja , platja i més platja: et trobis on et trobis si t’agrada la festa i la platja, és el mes apropiat, tothom que pot, se’n va a la platja que tingui més a prop o que li agradi més, a l’Havana són les platges de l’Est a uns 15 kilòmetres amb pocs hotels però una oferta de cases particulars de qualitat, molt abundant.

 VIATJAR A CUBA AL SETEMBRE

Acaben les vacances, el dia 1 de Setembre veureu com tots els nens amb els seus vestits van a les escoles, tot torna a la normalitat, la calor continua però comença l’època en la qual pot haver-hi alguna tempesta d’importància.

 VIATJAR A CUBA A l’octubre

Aquest mes és el que més risc té de ciclons i tempestes. No és per alarmar-se però sense dubte, no és el mes d’Agost. Pots informar-te al centre meteorològic cubà abans de viatjar o una vegada allí.

http://www.met.inf.cu/asp/genesis.asp?tb0=plantillas&tb1=inicial

Festival Internacional del Son: La tercera setmana d’Octubre, podreu gaudir d’aquest festival a la segona capital de Cuba, Santiago.

VIATJAR A CUBA AL NOVEMBRE

Aquest mes teniu possibilitats de gaudir de moltes obres de teatre en diferents teatres de l’Havana, tot això serà en la primera setmana de Novembre, igual que el Festival Internacional de Ballet, però en aquest cas és biennal, així que us desitjo sort i que us agafi allí per gaudir d’un dels estendards culturals del poble cubà, el ballet.

 L’última quinzena de Novembre sol ser el festival de Fotografia en tota l’Havana, hi ha moltes exposicions i xerrades en la Fototeca, situada a la plaça vella, al costat del Planetari.

VIATJAR A CUBA AL DESEMBRE

El cinema pren els carrers a l’Havana durant la segona setmana de Desembre, el poble cubà al complet fa llargues cues per veure les diferents estrenes als cinemes de la capital. És tot un espectacle anar a veure una pel·lícula a Cuba, ja que la gent la comenta en veu alta i no existeix el silenci que sol haver-hi en altres països. Personalment crec que als cinemes de Cuba “es viuen les pel·lícules” , la gent arriba a enfadar-se amb el dolent i a piropejar al bo, tota una experiència que no et pots perdre.

Festival internacional de Jazz: la tercera setmana de Desembre, té lloc el Festival internacional de Jazz “Jazz plaza”, a més en “La Zorra y el cuervo”  pots gaudir de jazz totes les nits de l’any.

  

Navidad en Cuba

Papa Noel en La Habana

Espero haver-te estat d’utilitat amb aquest article, si no és molèstia t’agrairia que fessis algun comentari sobre ell, o que et subscriguis al nostre canal de vídeos sobre Cuba, això ens ajudarà a que arribi a més gent la nostra web.

Moltes gràcies i feliç viatge a un dels païssos més segurs i meravellosos del món, CUBA.

 

VIDEO DOCUMENTAL SOBRE VIATGES A CUBA

 Pots veure molt més del que pots fer per tota l’illa en un altre dels meus documentals gravat en els meus guiats per Cuba, aquest es basa en viatges per Havana, Baracoa, Santiago de Cuba i Holguin.

 

SOBRE ELS NOSTRES VIATGES A CUBA

Si estàs interessat a participar en algun dels nostres viatges exclusius a cuba com el que has vist en el vídeo no has de fer res més que consultar els nostres PROPERS VIATGES o escriure’m a marevafototours@gmail.com o directament a la nostra pàgina de CONTACTE. Si, per contra, no et quadren les dates o estàs buscant alguna cosa diferent, no dubtis a escriure’ns i et podem aconsellar sobre hostatge en cases particulars, hotels, viatges, racons, etc…

També pots veure el nostre canal temàtic de vídeos sobre Cuba, amb centenars de vídeos organitzats per temàtiques, on podràs inspirar-te i organitzar el teu viatge.

https://www.youtube.com/user/rinconesdecuba

Una salutació a tots els lectors i lectores dels meus articles sobre viatges a Cuba.

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>